Klasična družinska – v toplice!

Lajf Mami lajf

Glede na to, da so nam ostali še vsi turistični vavčerji, sva se odločila za adrenalinski podvig toplic s tremi otroki starosti 2.5m, 20m in tri leta. Sama pri sebi sem vedela, da to niso toplice in oddih za naju ampak bolj zabava in doživetje za Julijo in Lukca. Lovrencu je trenutno pač še vseeno. Glede na vse instagramerske story-je in oglaševanje sva se odločila za Terme Olimia in sicer za aparthotel Rosa. Ker imam tri majhne se nisem niti slepila, da bi normalno funkcionirali v hotelskih jedilnicah še manj pa bi mi bila všeč cena polnega penziona. Tako smo za dopust pon-pet odšteli 570€ kamor je bilo vključeno tudi kopanje. So nam pa zaračunali 15€/noč za Ozija (z nami je bil dve noči), kar se mi je zdelo kar drago.

PRIPRAVE

Kot vedno na veliko trobim dava veliko na rutino zato sem se odločila, da tudi tokrat ne bo nič drugače. Že doma sem pripravila kosila za katera sem vedela, da jih bosta Julija in Luka z veseljem pojedla in jih zamrznila. V naše primeru je bil to piščanec z grahom, bolognese omaka, obara in sestavine za testenine s tuno. En dan nas je na kosilo peljal tast, za rojstni dan.

Prav tako sem napakirala IKEA vrečke s porcijami čokolina, boombox kosmičev, grisa. Kupila sem že narezano poli in pa sir ter mini sirčke, dva litra mleka in karton jajc. Pa smo bili pripravljeni!

S sabo smo vzeli tudi kar nekaj igrač, saj še nikoli nismo bili nikjer tako, da bi morali velik del dneva preživeti v apartmaju in ne zunaj kot recimo na morju. Vzela sem knjige, smartibook, podlogo Play&Go in avtomobilčke, družabno igro moj sadovnjak..

Apartma v Rosi je bil korekten, sicer po mojih izkušnjah ne ravno vreden svojih štirih zvezdic ampak prav nič ni manjkalo. Velik hladilnik, veliko posode, pomivalni stroj, vsi pripomočki in pa gobice in detergent, ki sem jih pozabila doma. Apartma so tudi redno čistili in odnašali smeti (ki jih ne pridelamo malo). Vključene so bile tudi vse brisače in posteljnina. Zmotilo me je, da v ceno niso bili vključeni kopalni plašči (cena 4€/celotno trajanje).

V terme Olimia smo šli predvsem zaradi Family Fun kompleksa. Prvo razočaranje – ne smemo se kopati pred 11.00. Moji otroci vstanejo ob 5.30. Od 9.00-11.00 bi nam bilo kopanje top. Ampak ne, očitno nismo bili v dovolj dragem hotelu. Če se ne motim je ta termin rezerviran za goste Sotelije.

Drugo razočaranje – podzemni hodnik zaradi katerega smo izbrali aparthotel in ne hišice v vasi Lipa je popolnoma neprilagojen vozičkom. Tako otroškim kot invalidskim saj nima klančin, le stopnice. Pa ne deset ampak tisoč. Na koncu je Simon po hodniku vodil Julijo in Lukca, midva z Lovrencem pa sva šla naokrog, zunaj.

Family Fun kompleks je drugače res fajn za otroke. Igralnica, bazenček z mivko, tobogančki, mali bazenčki.. res polno. Nimam pripomb. Mogoče edino temperatura vode in zraka. Ker so vrata na obeh straneh je bilo mičkeno prepišno in hladno, voda pa tudi. Julija je imela po eni uri konkretno morde ustnice. Vseeno pa overall fajn.

Še najbolj me je očaralo vse ostalo. Ribniki ob kompleksu in sprehajalna pot med kompleksi, restavracija Lipa s top torticami in malo igrišče ob aparthotelu. Prav tako aktivnosti v okolici Jelenov greben, čokoladnica, koča pri čarovnici, grad Podsreda. Vse res vredno ogleda.

Naša rutina je izgledala približno takole:

  • 5.30 vstajanje
  • 9.00 sprehod in tortica / izlet
  • 11.30 kosilo
  • 12.00-14.00 počitek
  • 15.30 – 17.30 kopanje
  • 18.00 – 18.30 večerna rutina in spanje

Vmes sem ugotovila še, da se da Julijo uspavati z božanjem, kar je bilo super za dnevni počitek, ko sta mogla z Lukcem zaspati v isti sobi ob enem. Sabo smo imeli prenosno posteljico za Julijo, Simon pa je spal z Lukcem v zakonski postelji. Jaz in Lovrenc sva imela svoje kraljestvo na raztegljivem kavču v dnevni sobi.

Če potegnem črto smo se imeli lepo. Naporno ampak lepo. Bi pa naslednjič vseeno izbrala še katere druge terme. Bomo pa gotovo še prišli za kakšen enodnevni izlet ali pa samo jaz in Simon v svet savn, ki ga poznam že od prej ampak mi tokrat ni uspelo priti do tja.

Moja ocena izkušnje 3.5/5