Boli me k***.

Uncategorized

Križ torej. Ne vem kaj ste mislili.

Moj življenjski slog je kar energičen. Skačem za tremi otroki, skačem po gradbiščih. Po drugi strani pa ure in ure preživim v sedečem položaju za računalnikom in rišem načrte, modeliram, delam vizualizacije. Ker trenutno še nimam pisarne to izgleda tako, da sedim na pol raztegnjenem kavču, računalnik imam na klubski mizici in nekako poskušam ujeti držo takšno, da nisem po nekaj urah dela popolnoma zlomljena. Definitivno moja hrbtenica ni vesela.

Že decembra so mi iz podjetja Pranamat poslali ponudbo, da stestiram njihov izdelek. In kljub temu, da sem si najprej mislila eh brezveze, me je vseeno vleklo k temu, da ga poskusim.  Navsezadnje sem namreč zasledila kar nekaj strokovnjakov na področju gibanja in zdravja, ki so jo že pohvalili in za katere smatram, da cenijo svojo integriteto. Sem si pa zadala, da ga uporabljam nekaj časa preden vam podam oceno. Vseeno se mi zdi nekorektno, da brez testiranja rečem »super je!«

Pranamat ECO so torej akupresurne masažne blazine izdelane v severni Evropi in so sestavljene iz mehke podloge iz 100% lanenega blaga in polnjene s kokosovimi vlakni ter posute z ogromno plastičnimi “rožicami”. Vzglavnik (ki je del kompleta) je polnjen z ajdovimi lušinami. Za vse specifikacije vas obračam na njihovo spletno stran, kjer vam na dolgo in široko razložijo izvor in trajnostnost, jaz pa vam raje povem o svoji izkušnji.

Torej dobila sem paket z blazino in najprej sem po vseh fotografijah in tudi izgledu mislila oziroma sem bila prepričana, da so te rožice mehke, silikonske. Pravi šok je bil, ko sem se jih prvič dotaknila. Špikajo! Ali se spomnite kakšne fotografije iz zgodovine, kjer gospod leži na tisočih žebljih? No točno tako to deluje. Oziroma to je meni najbližja primerjava. Ampak prav zato ker tradicija akupresure izhaja že iz antičnih časov se je izkazalo, da res blagodejno vpliva na sproščanje in počutje.

Moj prvi poskus je bil milo rečeno boleč. Ko sem se ulegla sem najprej kar malo zacvilila. Potem pa (če ležiš čisto pri miru) začneš čutiti prekrvavitev, mravljince, občutek kot da se ti koža in mišice segrevajo. In to samo od ležanja. Prvič sem zdržala 5 min ampak tistih 5 min je bilo kot učenje meditacije. Bolj kot se sprostiš, manj čutiš bolečino in bolj čutiš toploto in mravljince. Ne bom rekla, da me je po 5 min hrbet čudežno nehal boleti, nikakor. Je pa res, da čutiš sprostitev v mišicah že po prvi uporabi. In malo te šokira rdečica na koži. Ampak hitro izgine, brez skrbi.

Zdaj jo uporabljam že kar nekaj časa. Načeloma naj bi jo uporabljal vsak dan ob čim več priložnostih. Meni ne znese, priznam. Namestim si jo nekajkrat na teden in poskušam ležati vsaj 10-15min. Všeč mi je, da si vzamem čas, da je to nek ritual. Všeč mi je tista »pozitivna« bolečina in občutek razbremenjenosti, ko vstaneš. Definitivno, jo bom uporabljala še naprej. Opazila sem, da ko jo vestno uporabljam določeno obdobje je moj spanec boljši, saj me sprosti in mi pomaga pri zniževanju napetosti predvsem zvečer po dolgem in stresnem dnevu.

Dobila sem kar nekaj vprašanj glede cene. Seveda, lahko dobite cenejše verzije ampak meni je to osebna odločitev. Lahko zapravljaš denar za bedarije, lahko pa ga zapravljaš za kvalitetne izdelke iz trajnostnih materialov in etične proizvodnje. Kakor je komu kaj pomembno.

Torej, če se vam sliši tako zanimivo kot se je meni, skočite na spletno stran https://pranamat.si/arhimama in preverite kateri izdelek bi bil pravi za vas. Prek moje povezave preverite kakšno posebno »arhimama« ponudbo lahko dobite!